Waarom Ziet Niemand de Verbanden?

woensdag, 7 april 2021
Het zal u niet ontgaan zijn, of juist wel, dat we nu in een wereld leven die bevolkt wordt door mensen die van alles doorzien, en dan een groepje vormen van mensen die het met hen eens zijn en die hun gelijk voornamelijk halen uit heel hard roepen dat de rest van de wereld blind is omdat die het niet met hen eens is.

KeesStad

Oorlog in Mozambique

dinsdag, 6 april 2021
'Zo lang er aan de oorlog te verdienen is, zal die niet stoppen', meldt de NRC met Pasen in een tussenkop. Is het lijfblad van de Nederlandse bourgeoisie opeens ook 'in essentie links' geworden?

WK

Liberalisme toen het nog niet zo heette

maandag, 5 april 2021
De podcast van Onderstroom van april. Waarin Alex, Henk, Sanne en Mark praten over de omstandigheden waarin liberalisme ontstond, in het bijzonder staatsvorming en kolonialisme.

Onderstroom

Online, 18 april: Sneevliet-herdenking

Inhoud nieuwtje

Ieder jaar organiseert het Sneevliet Herdenkingscomité op of omstreeks 13 april een herdenkingsbijeenkomst voor de gevallen revolutionair-socialistische verzetsstrijders.

Door de coronacrisis kunnen we niet zoals gebruikelijk verzamelen bij het monument. Op dit moment is het zelfs niet toegestaan in klein gezelschap bij het monument samen te komen. Daarom organiseert het comité op zondag 18 april om 12:30 een online herdenking, via onze website www.sneevlietherdenking.nl.

Het comité zal er zorg voor dragen dat er bloemen worden gelegd bij het monument.

Recht, ruil of gift: opvattingen van bijstandsgerechtigden over sociale zekerheid

zaterdag, 3 april 2021
Uit enquetes blijkt dat de meerderheid van de bevolking in Nederland voorstander is van een rechtvaardige sociale zekerheid en goede arbeidsvoorwaarden voor de werkenden. Maar in wat voor kader of frame plaatsen de mensen een rechtvaardige sociale zekerheid? Hoe denken uitkeringsgerechtigden zelf over deze materie? Kunnen we op bovenstaande opvattingen inzoemen om er meer over te weten te komen?

Piet van der Lende