Inhoud nieuwtje

Op donderdag 25 februari 2021 wordt de Februaristaking van 1941 herdacht. Het is dit jaar 80 jaar geleden, een lustrumjaar. Normaliter roepen wij u op naar de herdenking te komen en mee te doen aan het defilé langs de Dokwerker. Dat kan dit jaar niet. We zullen dit lustrumjaar de Februaristaking van 1941 op een andere manier moeten herdenken. Aangepast aan de Coronamaatregelen vindt de herdenking plaats met een beperkt gezelschap, zonder publiek en zonder defilé. U kunt de herdenking volgen op televisie. De NOS zal de herdenking om 16.30 uur uitzenden.

Bloemen kunt u laten bezorgen op 25 februari tussen 10.00 uur en 14.00 uur op de hoek van Muiderstraat en Nieuwe Herengracht, ter hoogte van Nieuwe Herengracht 65, 1011 RR Amsterdam. De leverancier kan zich melden bij de medewerker die daar klaar staat bij het hek.

Normaal gesproken kan iedereen bij de herdenking aanwezig zijn,  dit jaar is de herdenking te volgen via de NOS.  Om een mooie bloemenzee rondom de Dokwerker te laten zien,  bieden wij i.s.m de Gemeente Amsterdam de mogelijkheid om  kosteloos een rode tulp te laten leggen bij de Dokwerker. U kunt in het formulier op de website van het organisatiecomite uw naam en een boodschap achterlaten. De bloemen worden op 25 februari bij de Dokwerker gelegd door de organisatie. We zullen een selectie van de boodschappen op de website weergeven in de week van de herdenking.