zaterdag, 29 september 2018
Auteur
WK

De politieke begrippen 'links' en 'rechts' danken we -zoals zoveel- aan de Franse Revolutie. De Revolutionairen zaten in de volksvergadering links; de contra-Revolutionairen rechts. Die betekenis heeft het onderscheid twee eeuwen behouden, terwijl de 'linkse' sociaal-democraten de communistische Spartacus-opstand in Duitsland bloedig neersloegen en het kapitalisme omarmden. Hun 'beginselen' hadden ze al veel eerder verraden, voor ze daar zelf achter kwamen en het te laat was. De meest abjecte oorlogshitsers zaten bij de PvdA. Om bijvoorbeeld iemand als Max van der Stoel, naast PvdA-minister ook de baas van Gladio in Nederland, links te noemen, moet er echt een steekje aan je los zitten. 'Groen Links' is ook al zoiets. Een 'VVD-light' voor bakfietsbezitters, noch Groen noch Links. Femke Halsema links? Laat me niet lachen. De 'linkse' oorlog in Afghanistan... De VVD in Amsterdam heette ook 'links' te zijn. Gelooft u het? Shell en menig ander hypervervuilend wereldconcern is 'Groen' geworden, nou dan weet je het wel. En Wilders (denk aan zijn sociale paragraaf!) is natuurlijk ook links.

Alles wat zo uitkomt is links, lekker makkelijk.

Van het landelijk ochtendblad De Volkskrant wordt beweerd dat het 'links' zou zijn. Waarom is onbegrijpelijk. Als er een NAVO-blad is waarin oorlog en vernietiging worden verheerlijkt is het de Volkskrant wel. Van Afghanistan, Irak, Libie tot Syrie aan toe, altijd stond het 'Katholiek Vakbondblad' aan de kant van de dood. Net als indertijd met Vietnam. Het meest effectieve staaltje desinformatie werkt optimaal als je er tegelijk mee wegkomt dat je 'links' bent. Net zo links als Obama en Clinton. Toen Trump had gewonnen werd het 'links' wit om de neus. Ik had zo'n medelijden met de stakkers. Gewone Amerikanen (ook linkse) konden eenvoudigweg niet op Clinton stemmen. Als Clinton had gewonnen hadden we nu zeker complete oorlog in Syrie en Iran gehad. Een dubbeltje meer voor de armen en 1000-den miljarden meer voor oorlog. Als Clinton links is zou je je toch achter je oren moeten krabben om jezelf ook links te noemen. Tegenwoordig woedt de discussie in de MSM over de vraag: 'waren de nazi's niet gewoon links?' Met de bedoeling om communisme en fascisme op een lijn te zetten: links dus. Het is van de gekke: de NSDAP, die door het grootkapitaal in Duitsland in stelling werd gebracht tegen de USSR en gefinancierd en bewapend werd door IBM, Ford, Shell etc, was dus links....

De begrippen links en rechts zijn in dit land daarom te vervuild geraakt om nog van toepassing te kunnen zijn. 'Progressief' is misschien beter, tegenover 'conservatief'. Want we moeten verder. 'Sterft gij oude vormen en gedachten'.

WK