• Acties tegen wapenexport Thales naar Egypte

  dinsdag, 22 september 2020
  Komende twee weken vinden op diverse locaties kleinschalige protesten plaats tegen een recent aangekondigde grote export van radar- en commandosystemen van wapenbedrijf Thales naar Egypte. In plaatsen waar Thales gevestigd is (Hengelo, Huizen, Eindhoven) alsmede in Amsterdam roepen diverse groepen bedrijf en regering op de export te stoppen.

  Stop the War on Migrants / Stop Wapenhandel
 • Naar het einde van de KLM?

  zondag, 17 februari 2019
  Premier Rutte III, die vertelt in voortdurend contact te staan met Macron over de perikelen rond Air France/KLM, zegt dat hij 'niet denkt dat er bij KLM ontslagen zullen vallen'. Als ik werknemer bij 'de Koninklijke' KLM was zou ik me ernstig zorgen maken.

  WK
 • Blogs tussen 22 oktober 2018 en 15 mei 2019

  vrijdag, 17 mei 2019
  Een onelegante oplossing voorlopig maar gebrek aan tijd en menskracht nopen ons hiertoe. Onder het motto: verschijnen is belangrijker dan in een snel driedelig pak en met een fraai hoedje...
 • Met goede bedoelingen, stelt de Commissie vast

  dinsdag, 12 februari 2019
  De door de gemeente Tilburg ingestelde ‘Onafhankelijke Onderzoekscommissie Tilburg Chroom-6’ constateert dat de gemeente Tilburg haar bijstandsgerechtigden met goede bedoelingen dwangarbeid heeft laten verrichten in een met een kankerverwekkend antiroestmiddel vervuilde omgeving.

  Louis van Overbeek
 • Open brief aan Mark Zuckerberg

  woensdag, 16 september 2020
  Lieve Mark Zuckerberg. Staan die namen van je voor Duits? In mijn geboortestreek heeft men veel met Duits. Mijn eerste wiskundeleraar bijvoorbeeld heette Reichardt. Op hem kom ik zo terug...

  JoopFinland
 • Een nieuwe NSU?

  zaterdag, 9 februari 2019
  Veel aandacht trok het niet, maar het klinkt als het scenario van een film; een netwerk van elite-soldaten dat zich voorbereidt op de ineenstorting van het gezag, dodenlijsten maakt, en uitkijkt naar ''Dag X'' wanneer zij met bruut geweld de orde zal herstellen.

  Alex de Jong
 • Opgeruid staat netjes

  donderdag, 7 februari 2019
  Lieve schooljeugd van Nederland, voordat jullie de les verlaten om naar Den Haag te gaan: kijk nog eens het Kamerdebat over het klimaatakkoord van dinsdagavond terug. Twee uurtjes ervan, meer hoeft niet. Daarna weet je waarom demonstreren belangrijker is dan op school zitten. En ik garandeer je, daarna weet je ook heel zeker waarom je niet weer in die klas gaat zitten, vanmiddag niet, morgen niet, maandag niet en nooit niet.

  JoopFinland
 • Kinderpardon: zoethoudertje met bittere nasmaak

  woensdag, 6 februari 2019
  Harbers zal zijn discretionaire bevoegdheid “niet missen”. En: “het kinderpardon was zo strikt dat het niet zou uitnodigen om langer te blijven.” M.a.w.: het is niet per ongeluk dat vrijwel nooit een kind gepardonneerd werd. Dat was zo bedoeld.

  Joke Kaviaar
 • Voorbij de polder

  vrijdag, 18 september 2020
  Een vrijblijvende tip van de redactie van Konfrontatie: schrijven over Prinsjesdag ..… misschien? Voor het eerst sinds jaren er toch maar even naar gekeken. Een vertoning die eindigde met een ingehouden driewerf hoera door de voorzitter van de Eerste Kamer. Daaraan vooraf waren bedenkelijke complimenten voor...

  Hans Boot
 • Koolmees aasgier!

  dinsdag, 5 februari 2019
  Een koolmees is een onschuldig vogeltje van ongeveer 15 centimeter met een gele borst waarover een zwarte streep loopt. Maar onze minister Koolmees (D’66) is allerminst onschuldig. Hij is een aasgier, een beest dat leeft van de resten van dode dieren. En dat is waar deze minister mee bezig is: een karkas maken van ons pensioenstelsel!

  Rob Lubbersen