Columns

Neeederland: de dictatuur van leuk, lekker en gezellig

Neeederland is een dictatuur, en het land wordt bestuurd door een heuse troika. Zoals elke troika heeft ook dit triumviraat drie leden. Leuk, Lekker en Gezellig zijn hun namen, met Traditie en Kinderfeest als niet erg stille vennoten op de achtergrond.

Peter Storm

YPG-Koerden zijn Syriers

De flirt van de Syrische Koerden (YPG/SDF) met het Pentagon is door de aangekondigde terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit Syrie (plus Irak en Afghanistan!) geeindigd met dat ze (in ruil voor autonomie) de door hen op IS veroverde gebieden aan het leger van Assad afstaan.

De banden met Damascus waren nooit doorgesneden, ook al was het natuurlijk de wens en hoop van de NAVO dat de Koerden zich tegen Assad (en Rusland) zouden keren. Gelukkig begrijpen de neocon-strategen en hun vazallen in MSM weinig van de situatie 'on the ground'. Ook in het Syrische leger vechten Koerden en tijdens het beleg van Aleppo vochten de strijders van de YPG vanuit de Koerdische wijk van Aleppo zij aan zij met het Syrische leger.

WK

Zwarte Piet

En zo ging rechts gisteravond in de Bossche bieb weer een stapje verder in de verdelging van het debat. Ik verliet U bij de berichtgeving over het avondje Wierd Duk, in de herfst. (1) Bij die gelegenheid was de opponente van de fascistische trommelslager thuisgebleven en zat de zaal vol Baudetianen: wrevelige middenstanders en eeuwigestudenten die te diep in het glaasje hadden gekeken. Bij het optreden van Jerry Afriyie was tegenstander Herman Vuijsje wel gekomen maar werd de zaal vijf minuten voor aanvang onaangenaam verrast door de binnenkomst van de M-Side.

JoopFinland

Vrijheid voor Joke Kaviaar!

Vandaag heeft de Hoge Raad de cassatie in de strafzaak tegen Joke Kaviaar (1) verworpen. Daarmee is een laatste obstakel dat het gevangen zetten van Joke nog in de weg stond, terzijde geschoven. Te vrezen valt dat haar aanhouding en opsluiting nu op zeer korte termijn zullen plaats vinden, waarna haar gevangenisstraf van in totaal twee en een halve maand een aanvang neemt.

Steungroep 13 September

Ecologische strijd - klassenstrijd - strijd voor ecosocialisme

Recentelijk reageerde ik onder de titel “Ecologische strijd is klassenstrijd’, op een stuk van Bender met de titel ‘Ecologische strijd of klassenstrijd’. Bender reageerde daar weer op onder de veelzeggende kop ‘Ecologische strijd is persoonlijk'. Daarin geeft hij niet alleen zijn/haar opvatting maar vraagt ook op verschillende punten om verduidelijking van mijn standpunt. Daarom een poging tot verheldering.

Socialisme

Willem Bos
Inhoud syndiceren