Adverteerder genaaid

De Financial Times berichtte dat YouTube adverteerders inzage gaat geven in de bezoekcijfers van de site, zodat zij kunnen checken hoeveel van hun commercials echt worden gezien. Hoeveel reclame bezoekers werkelijk zien (en waarvoor adverteerders wel betalen) is een heikel thema in digitale media. De helft van de spotjes zou onzichtbaar zijn, bijvoorbeeld op een deel van de webpagina dat onder de 'vouw' staat. Ook worden de ads vaak alleen door robots gelezen.

Joop Finland

Jesse Klaver, maak excuses voor je voorgangers

GroenLinks heeft zich onder Femke Halsema nog bekeerd tot het neoliberalisme. Hoe geloofwaardig kan deze partij nu dan weer kiezen voor ‘klassiek linkse thema’s’?

Louis van Overbeek

VS: gevangenen staken tegen slavernij

In de Verenigde Staten woedt een heftig gevecht, dat ons aller aandascht zou opslokken als we er over zouden worden geïnformeerd. Dat worden we echter niet. Onderstaand stuk is bedoeld als bijdrage aan het doorbreken van een verstikkende stilte.

Peter Storm

Parlementair gescharrel D66/SP

Slopen van de marktwerking in de zorg, tot de bodem. Dat is wat de nieuwe voorzitter van de Socialistische Partij, Ron Meyer, wil. Hij maakte dat de laatste week van september bekend, vlak voordat zijn partij een gezamenlijke regeringsdeelname met D66 goed mogelijk achtte na de verkiezingen in maart 2017. Ook wie twijfelt aan de zegeningen van de parlementaire politiek mag zich afvragen of deze verrassende coalitie een meesterzet is, een noodsprong of slechts Haagse Bluf van alledag.

Hans Boot