Kontributie voor Konfrontatie: stort wat je missen kunt op NL35INGB0005349231 tnv De Stelling te 's-Hertogenbosch, onder vermelding van ‘Konfrontatie’.

Konfrontatie Digitaal wordt gemaakt en in de lucht gehouden door mensen die zich daarvoor niet laten betalen. Nu is er helaas een reden om onze lezersters om een bijdrage in de kosten te vragen. Het ANP heeft blijkbaar ook geld tekort en zit achter mensen en instanties aan die niet voor beeldmateriaal hebben betaald. Het nieuwsagentschap maakt daarbij gebruik van de ‘diensten’ van het Belgische bedrijf "Permission Machine". Copyright-mafia dus, die er niet vies van is om een poenige deurwaarder in te schakelen.

De democratie is dood. Lang leve de dictatuur!

Na vele maanden polderen ligt daar dan eindelijk het klimaatakkoord. Naar goed Nederlands gebruik zijn alle betrokken partijen uitgenodigd aan één van de onderhandelingstafels, met de opdracht om te zoeken naar een haalbare co2-reductie. Zo zaten de multi’s, de verkeerslobby en de boeren zij aan zij met Milieudefensie en Greenpeace. Het zal je niets verbazen dat het klimaatakkoord een compromis geworden is, boordevol mooie woorden. Er zijn een aantal streefdoelen vastgesteld, maar harde afspraken ontbreken. Het is volstrekt onduidelijk hoe deze doelen gehaald zullen moeten gaan worden.

Pietje Rebel

De opstand tegen Ortega, oorzaken en vooruitzichten

In de media worden de gebeurtenissen van de laatste weken in Nicaragua omschreven als ‘ongeregeldheden’ of ‘protesten’. In werkelijkheid is er sprake van niets minder dan een volksopstand tegen president Daniel Ortega en zijn eega en vicepresident Rosario Murillo. Het regime reageert met geweld, geweld en nog meer geweld. Hoe heeft het zo ver kunnen komen, en wat zijn de perspectieven van deze tweede revolutie in (bijna) veertig jaar?

Willem Bos
Inhoud syndiceren