F

Ik heb ‘Het F-boek’ gelezen. De ondertitel maakt duidelijk om welke F het gaat: ‘Feminisme van nu in woord en beeld’. Het zijn 68 korte artikelen van allerlei soorten mensen, V/M, bekend en onbekend, met allerlei meningen over allerlei soorten feminisme. Leuk om te lezen, meestal, en in elk geval maakt het duidelijk dat F nog een tijdje nodig is.

Weia Reinboud

Over politiek geweld van onderop

Tijdens de acties tegen de opening van het nieuwe kantoor van de Europese Centrale Bank (ECB), afgelopen 18 maart in Frankfurt, ging het er heet aan toe. Een deel van de demonstranten was niet bepaald gekomen om de door de organiserende 'blockupy'-coalitie afgekondigde 'actieconsensus' van geweldloosheid en de-escalatie te eerbiedigen en ging ouderwets loos tegen politie en bankruiten.

Kees Stad

Berichten uit het met kapitalisme gezegende deel van de wereld...

Al maanden ging het erover: wie zal als winnaar uit de verkiezingsbus van het Verenigd Koninkrijk komen? Volgens de voorspellingen werd het een nek-aan-nekrace tussen de conservatieven en labour. Tussen rechts en gematigd links. Wat media raadplegen levert al gauw de informatie op dat in de afgelopen jaren onder Cameron de inkomensverschillen enorm gegroeid zijn. Dat is ook wat de Britse vakbonden en linkse partijen in hun propaganda naar voren brachten. 'Stem niet op de conservatieven, het wordt alleen maar erger', was de boodschap. Maar de boodschap kwam niet over, of werd verkeerd begrepen, of... ja, of wat?

Bas van der Plas

Aandeelhoudersvergaderingactivisten

Waarom kan een in drie minuten gemaakte foto van paaiende karpers of een lege schelp op het strand op meer Facebook-aanmoedigingen rekenen dan een stukje over de Nederlandse bijdrage aan de oorlog tegen Jemen dat me drie dagen kostte? Ook vraag ik me af of ik me op moet geven voor de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Airbus. Ik heb een aandeel voor het geval dat. Dit moet door de ING-bank geregistreerd worden en dan mag ik naar binnen, krijg een hapje en een drankje, en een kado dat meer kost dan mijn aandeel.

Martin Broek
Inhoud syndiceren