De weg naar Jericho

Op 15 januari was ik uitgenodigd om in de Ekklesia Amsterdam een preek, een toespraak te houden met als thema bevrijding uit vooroordelen. Dit is hem.

Lieve mensen,

Anja Meulenbelt

Programma Wilders: een vorm van nationaal-socialisme

De PVV van Geert Wilders, die in de peilingen al tijden de grootste politieke partij is van Nederland, wordt algemeen beschouwd als een extreemrechtse, populistische beweging. Niettemin heeft Wilders op sociaal-economisch terrein een aantal punten aan zijn verkiezingsprogramma toegevoegd die vooral bedoeld lijken om ook traditioneel links stemmende kiezers te verleiden, en die VVD-premier Rutte tot de uitspraak brachten - uiteraard bestemd om de rechtse kiezer met bangmakerij naar zijn eigen partij te lokken - dat de PVV nog linkser is dan de SP van Emile Roemer.

Louis van Overbeek

Na CETA trekt de Europese handelskaravaan pas goed door

Met een schuin oog op de massamedia lijkt het alsof de nieuwbakken president Trump de TPP en TTIP-verdragen definitief heeft ´koudgemaakt´. Blijft over dat wij Europeanen ons alleen nog bezig moeten houden met de vraag: hoe dumpen we CETA? Maar klopt dat beeld wel? Welke ontwikkelingen zijn er gaande buiten het gezichtsveld van de media?

Taco van Dommels

Waarom media mij niet teleurstellen

'Het journaal bericht niet over onze actie! Het journaal zoomt in op stenengooiende krakers maar laat het ME-geweld amper zien! Het journaal neemt het persbericht van de politie over, en laat onze, keurig op tijd gemaakte, goed geredigeerde en gespellcheckte persverklaring liggen! De krant schrijft negatief over... (vul maar in)! Media nemen elke uitspraak van Trump of Wilders over zonder factcheck! Kranten schrijven tendentieus over 'stromen vluchtelingen', criminaliteit en terreurdreiging zonder feiten eerst van mythen te scheiden!' Herkenbaar, nietwaar? Als radicale mensen ergeren we ons nogal eens aan media-berichtgeving. Achter veel van de ergernis schuilt teleurstelling, en achter die teleurstelling zit een illusie die we maar beter kwijt kunnen raken.

Peter Storm

Pallasreactor: tussen krimpende vraag en groeiende capaciteit

Afgelopen week verscheen mijn nieuwe rapport over medische isotopen en de geplande kernreactor Pallas in Petten. Hierin beschrijf ik de verschuivingen die gaande zijn in de wereldwijde markt van medische isotopen en wat de betekenis daarvan is voor het Pallasproject. De levensvatbaarheid van Pallas was vooral gebaseerd op de verwachting dat de wereldwijde vraag naar reactorisotopen flink zou blijven stijgen. Maar dat gebeurde niet.

Henk van der Keur
Inhoud syndiceren