Het kookboek van Martin Sommer

Ik lees al jaren de bijdragen van Martin Sommer in de Volkskrant. Er zit iets van voyeurisme in mijn belangstelling want wij waren jaargenoten aan het Historisch Seminarium van de UvA. In de werkcolleges werden wij door de docenten wel eens verwisseld en wanneer ik nu naar zijn portretje in de krant kijk, zie ik nog steeds een look-a-like.
Martin was een bedeesde jongen. Het verraste me enkele jaren geleden dan ook danig dat hij getrouwd bleek met Louise. Louise stamt ook uit de late jaren zeventig, uit de Amsterdamse historische school. Voor Louise was in die tijd niets te gek, te droog, te nat, te koud of te warm. Ik was een beetje bang voor haar. Martin dus niet....

JoopFinland

Hetzelfde racisme: Zwarte Piet moet blijven, vluchtelingen moeten weg

In de loop van de Zwarte Piet discussie heb ik het vaak gehoord uit kringen van medestanders tegen het 'asiel'beleid: maak je beter druk om vluchtelingen. Echter, Zwarte Piet is een uitingsvorm van hetzelfde racisme en nationalisme als hetgeen dat vluchtelingen aan de grens probeert tegen te houden en op straat schopt, dat om minder Marokkanen roept en dat smerissen de straat opstuurt om racistische controles te houden.

Rotterdam, afgelopen week: Leefbaar Rotterdam hing overal pluche Zwarte Pieten op met de tekst: “Wij willen blijven”.
(http://www.leefbaarrotterdam.nl/index.php/lr/comments/zwarte_pietjes_ver...)

Joke Kaviaar

Solidariteit met Kobani! Steun het Koerdische verzet!

Op de solidariteitsbijeenkomst met Kobani in Amsterdam op 16 oktober werd door Grenzeloos, de Internationale Socialisten, Doorbraak en ReInform onderstaande solidariteitsverklaring gepresenteerd. We vragen iedereen om deze oproep te ondertekenen en verder te verspreiden. Ondertekenen kan via een e-mail naar redactie@grenzeloos.org. We roepen ook op tot financiële steun aan het verzet in Kobani en van de Koerdische beweging. Donaties kunnen worden overgemaakt naar bankrekening NL25 INGB 0005 5716 38, t.n.v. Grenzeloos, o.v.v. “Kobani”.

Solidariteit met Kobani!

Ander Geld

Een andere economie, iedereen met een kritische blik en een empathisch hart wil die wel, maar hoe kom je van a naar b? Hoe kom je van een economie die gebaseerd is op groeidwang naar een economie van het genoeg, van een economie waar geldstromen van arm naar rijk gaan, naar een economie zonder onrechtvaardigheid, dus zonder grote verschillen in bezit?

Rymke Wiersma

Als krakers geschiedenis schrijven

Onlangs is er een boek  over de ontruiming van een kraakpand uitgekomen, dat om meerdere redenen zeer opmerkelijk is. Daarom wordt er zaterdag 18 oktober een presentatie en discussie over georganiseerd in Boekhandel de Rooie Rat.
 

Kees Stad
Inhoud syndiceren