Idealistische idioten... ?

Het zijn angstige tijden voor de leiders van het kapitalisme. En die angst is niet alleen aanwezig in Brussel vanwege de Brexit. Nee, scheuren in het systeem en oorlogsdreiging alom. Nadat NAVO-generaal Shirreff al een oorlog met Rusland in 2017 aankondigde heeft nu admiraal Alan West, ooit bevelhebber van de Britse Royal Navy, zijn angst over de kritieke situatie uitgesproken. In een interview met de Daily Star van 21 augustus zei hij dat de wereld 'veel gevaarlijker en chaotischer' dan ooit is, en dat er een groeiende dreiging bestaat van een wereldoorlog. Hij noemde ook de mogelijkheid van een oorlog in Europa als de Europese Unie uit elkaar valt.

Bas van der Plas

Militair ecosysteem en de vierde industriële revolutie

Een fors deel van de samenleving – inclusief de overheid – zit wat betreft die verandering [in het informatiedomein] nog in de ontkenningsfase. Als je een beetje je best doet kom je er nog mee weg te doen of er niets aan de hand is en of steeds in de jaren zestig van de vorige eeuw leven.” Aan het woord is luitenant-generaal A, Schnitger, de commandant van de Nederlandse luchtmacht. Hij schildert een nabij vergezicht voor de Nederlandse krijgsmacht.

Martin Broek

Waarden, normen, tradities, gewoontes en wat nog meer.

Boerkinis, een nieuw woord dat het vast gaat maken, dames die willen genieten van zand, zee en de zon, mogen niet het strand op. Wat dan als zij gewoon in hun kleren blijven zitten en gaan pootje baden, wat dan als mannen met kleding en al in de zon zitten en tot hun knieën het water in gaan?
Gaan wij dan met elkaar lopen rennen en schreeuwen om hen te bevrijden van hun lange broek, T-shirt of overhemd?
Vroeger ging ik naar het naturistenstrand en hielden wij mannen in kleding in de gaten. Wij wilden niet dat zij zich stiekem gingen verkneukelen aan het bloot, blote kleine kinderen doen het vaak ook goed bij sommige mensen.

Jose van leeuwen

Nieuwswinter

Nederland is de laatste jaren, het is al van verschillende kanten opgemerkt, erg in zichzelf gekeerd geraakt. Het heeft, behalve als het volstrekt onontkoombaar wereldnieuws betreft (Brexit, Trump, etc.), nauwelijks meer belangstelling voor de rest van de wereld. Al langer is sprake van een ontwikkeling waarbij actualiteiten, achtergronden bij het nieuws of duiding een steeds kleinere plaats innemen bij de publieke omroep.

Louis van Overbeek

Barroso: het nieuwe Europese wapen van Goldman Sachs

Investeringsbank Goldman Sachs Group Inc. heeft weer een vette Europese vis in de klauwen. José Manuel Barroso - van 2004 tot 2014 voorzitter van de Europese Commissie - treedt nu aan als (non-executive) voorzitter van de tak die de bankoperaties regelt in de UK en in Europa - Goldman Sachs International. Hij past mooi in het rijtje van Goldman Sachs-officials die op hoge Europese posten terecht kwamen, zoals Draghi (ECB), Moedas (Europese Commissie) en Monti (Europese Commissie).

Europese lobby-carroussel

Taco van Dommels
Inhoud syndiceren