Sexualiteit en strijd

In januari van dit jaar is het dan eindelijk verschenen. Na jaren van onderzoek, studie en debat publiceerde Peter Drucker wat wellicht zijn levenswerk genoemd mag worden. Een diepgaande wetenschappelijke verhandeling over de positie van sexualiteit in de wereld, in het bijzonder de positie van LHBT (Lesbo's Homo's Bi's Transgenders) en hun strijd doorheen de menselijke geschiedenis, in heden en toekomst. Het is een indrukwekkend en hecht doortimmerd werkstuk geworden van 446 pagina's. Het is géén lichte kost, in het Engels geschreven, doch steeds het doorbijten waard.

Rob Lubbersen

Bij het overlijden van Ed Hollants

Het ASKV Steunpunt Vluchtelingen meldt op haar facebook-pagina:
"Helaas. Ed Hollants is maandag overleden. Zo erg. De man die steeds bezig was er een mooiere wereld van te maken. Altijd het van de kant van de gewone mens bekijken. Geen symptoom-bestrijder maar de dieper liggende achtergronden-onderzoeker van de ongelijkheid in de wereld. "Er bestaan geen onwettige mensen. Er bestaan onmenselijke wetten." "Dromen, Denken, Durven, Doen (D4)"

Daarop citeert de site citaten uit door Ed gepubliceerde artikelen:
https://edhollants.wordpress.com/
https://www.facebook.com/ed.hollants

JoopFinland

De halve waarheden van Paul Tang

De PvdA is voor het associatieverdrag van de EU met Oekraïne. Dat is logisch, want dat is een door en door neoliberaal verdrag en de PvdA heeft zich al lang geleden tot het neoliberale gedachtegoed bekeerd. Maar de manier waarop de PvdA campagne lijkt te gaan voeren is wel opmerkelijk. Als het eerste stuk van PvdA Europarlementariër Paul Tang maatgevend is zal het een campagne worden met grof verbaal geweld en halve waarheden.

Willem Bos

Terug naar de toekomst

De voorverkiezingen voor de Democratische kandidaat voor het presidentsschap van de Verenigde Staten zijn uitgelopen op een nek-aan-nek race tussen Hillary Clinton en Bernie Sanders. Een paar maanden geleden leek Clinton nog de gedoodverfde Democratische kandidaat maar ondertussen heeft Sanders bewezen een geduchte tegenstander te zijn. Dat een zelfverklaarde 'democratic socialist' voor veel Democratische kiezers een serieuze kandidaat is, komt voor veel mensen als een verrassing.

Alex de Jong

Haagse stadhuisdiscussie: 25 jaar later

Hoe vaak kom je in het stadhuis? Een vraag die weinig gemoederen zal bezig houden, maar die onlangs toch ineens bij mij boven kwam. Om te beginnen met het antwoord, ik moest er wel even diep over nadenken, maar het zal zo één keer in de vijf jaar zijn. Kortom je komt er wel eens. En de hier uit voortvloeiende vraag voor mij was: of het van wezenlijk belang is dat een stadhuis dus perse hartje centrum moet staan. Nou ja, als je er zo zelden komt, kan het toch ook wel ergens in een buitenwijk staan. Toch?

Hans de Bruin
Inhoud syndiceren