Beter onderwijs door medezeggenschap

“Leerlingen en studenten verdienen goed onderwijs. Goed onderwijs vereist goed bestuur.” Met deze woorden begint minister Bussemaker de Kamerbrief Versterking bestuurskracht onderwijs. Eerder kondigde de minister aan dat deze brief voorstellen zou bevatten om de medezeggenschap en het toezicht te versterken.

Lisa Westerveld

De Universiteit is geen bedrijf

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t31.0-8/s960x960/10974664_10205748146643676_526904074480911967_o.jpg

x

Laat je niet ongerust maken door de oorlogshitserij van de Nederlandse media!

De laatste weken word ik regelmatig gebeld of krijg mail van vrienden en kennissen uit Nederland die mij ongerust vragen of ik mij hier in Estland wel veilig voel. Mijn antwoord is steeds 'ja, waarom niet' en de reden dat men mij schrijft of belt is dan weer een uitzending van de Nederlandse media waarin nog maar weer eens herhaald wordt dat Poetin 'zijn grijpgrage vingers uitstrekt naar de Baltische staten'.

Bas van der Plas

Stuitend!

Stuitend, dat was en is het optreden van Dijsselbloem tegenover de nieuwe Griekse regering. Dat hij aarzelt om de kersverse Griekse minister van Economische Zaken Varoufakis een hand te geven, dat is tot daar aan toe. Dat hij voortdurend rondtoetert ”Afspraak is afspraak”, dat is zelfs prima. Daar kunnen we hem vast nog wel eens aan herinneren! Maar dat hij reeds verarmde mensen opoffert aan de neoliberale gehaktmolen van de Europese Unie, dat gaat alle perken te buiten. Te meer daar het de Grieken én alle andere 'gewone' inwoners van Europa geen enkel voordeel oplevert.

Fijne vrienden

Rob Lubbersen

Griekse hoop en Griekse inspiratie

Het is natuurlijk nog veel te vroeg om een balans op te maken van het optreden van de nieuwe Griekse regering. Als we dit schrijven is de strijd tussen Syriza en de Europese machthebbers nog aan de gang en dat zal de komende tijd nog wel zo blijven. Toch is het nu al duidelijk dat het aantreden van deze regering de situatie in Europa blijvend heeft veranderd. Wat tot nu toe onwrikbaar leek blijkt te kunnen bewegen. Dat geeft hoop en inspiratie voor iedereen in Europa die tegen het huidige, en voor een ander Europa is.

Willem Bos
Inhoud syndiceren