“Koop een stropdas...”

Uit de tijd dat ik in duistere vergaderzaaltjes in Utrecht meehielp aan het bevorderen van de algehele wereldrevolutie die tot volledige emancipatie en glorie der mensheid zou moeten leiden weet ik nog dat het bestuderen van de financieel-economische pagina's van de burgerlijke pers tot belangrijke kennis leidt om dat glorieuze morgenrood ook naderbij te brengen. Kameraad Maurice kwam altijd naar onze bijeenkomsten met Le Monde, de Financial Times, NRC en wat er verder nog aan burgerlijk-liberale pers verscheen.

Bas van der Plas

Libië en wapens

Aanstaande donderdagavond ga ik uit. Fijn. Een avond over Libië. Gratis drinken op kosten van het ministerie van Buitenlandse Zaken. En dat voor een geheelonthouder.
Lekker halal; alleen bruisend bronwater. Wat zal aan de orde komen? En wat zal er niet aan de orde komen terwijl dat wel zou moeten? Laat ik de te verwachten juichverhalen over het VN Wapenhandelsverdrag maar overslaan. Die beginnen net zo voorspelbaar te worden als mijn kritiek daarop.

Martin Broek

Ziende blind en horende doof.

Het is nu twee weken geleden dat Frankrijk werd getroffen door aanslagen van een walgelijk formaat. Kranten, radio en televisie wisten niet hoe zij dit nieuws moesten verslaan, iedereen buitelde over elkaar heen. Van Hirschi Ali, spreker van de militaire inlichtingendienst tot Hans van Baalen, iedereen mocht en moest zijn zegje doen. Burgemeesters gingen voor in de demonstraties tegen de moord op ‘onze vrijheid van meningsuiting’.

Jose van Leeuwen

Stop de (private) persen! Burgerinitiatief Ons Geld

Door een weblink nieuwsgierig geworden, bekeek ik een recente aflevering van De Wereld Draait Door en was prettig verrast. In de uitzending van 13 januari presenteerden de vijf acteurs van theatergezelschap De Verleiding met een grap en een grol, maar tegelijkertijd ook doodserieus, het Burgerinitiatief Ons Geld. Hun verhaal is simpel maar kernachtig: er moet een eind komen aan de gewoonte dat private banken uit het niets 'geld´ (en daarmee schuld en rentelast) creëren. Dat bedreigt namelijk de bestaanszekerheid van ons burgers en zorgt voor een steeds schevere welvaartsverdeling. Hun oplossing: alleen de overheid krijgt het recht om geld te creëren. Let wel: schuld- en rentevrij geld!

Taco van Dommels

Wij zijn niet Charlie. Wij zijn verzet!

De ene terreur is de andere niet. Dat blijkt uit het feit dat de ene terreur tot zorgvuldig georkestreerde massahysterie en massademonstraties leidt en dat de andere terreur decennialang achtereen kan worden uitgeoefend zonder dat daar ook maar een haan naar kraait.

Ik heb het over de terreur van staten, de meest wijdverbreide en vooral ook legale terreur, diens imperialistische oorlogen en inmenging in conflictgebieden ten behoeve van economische belangen, niet ten behoeve van mensenrechten zoals nogal eens wordt voorgewend.

Joke 'Ik ben Joke' Kaviaar
Inhoud syndiceren