Geweldig WK

vrijdag, 29 juni 2018

Ik heb zo’n vermoeden dat er onder de lezers van Konfrontatie niet zoveel voetballiefhebbers zitten, daarom even een samenvatting van de eerste twee weken van het Wereldkampioenschap voetbal.

KeesStad

Hetze tegen Turkse bijstandsgerechtigden

dinsdag, 26 juni 2018

Regelmatig houden partijen in het politiek rechtse spectrum met in hun kielzog allerlei boze lieden op sociale media en weblogs zich bezig met vreemdelingenhaat en het bashen van bijstandsgerechtigden.

Piet van der Lende

Twee dingen

vrijdag, 22 juni 2018

Deze keer niets nieuws. Deze keer dingen die niet vaak genoeg gezegd kunnen worden.

Rymke Wiersma

Staatsbezoek

dinsdag, 19 juni 2018

Het kijken naar het Estse journaal levert soms spectaculaire informatie op, want mij werd via die weg verteld dat de 'Nederlandse koning op staatsbezoek in Estland is' en een ontmoeting had met de president en premier van mijn woonland.

Bas van der Plas

Make PEACE GREAT again!

zaterdag, 16 juni 2018

Ik hoop wel dat de demonstratie op 7 juli in Brussel tegen de NAVO groot wordt.

Martin Broek

Een poepje op de principes

donderdag, 14 juni 2018

Joris Luyendijk schreef begin deze maand een wrang essay voor De Correspondent, waarin zijn wanhoop over de staat van de politiek doorklonk.

Karin Spaink

Mogelijke routekaart naar vrede op Koreaans schiereiland

donderdag, 7 juni 2018

De Verklaring van Panmunjom (27 april 2018), ondertekend door de leiders van Zuid- en Noord-Korea, opende de weg naar vrede op het Koreaanse schiereiland en onderhandelingen over denuclearisering tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea. De Trump-Kim top worstelt met het overleven van onverenigbare definities van denuclearisatie door Washington en Pyongyang.

Henk van der Keur

Juliana en Soekarno

dinsdag, 5 juni 2018

Op een voorpagina van het Volksdagblad voor Nederland De Waarheid uit 1957 staat de foto van wereldkampioen schaken Botwinnik die een ...

WK

JEFTA: weer een big business deal

vrijdag, 1 juni 2018

Junker en consorten willen vóór afloop van hun mandaat in 2019 een handelsakkoord rond hebben met Japan. Het is nu aan de Europese regeringsleiders en parlementsleden om hun voorstel goed te keuren.

Taco van Dommels