Het failliet van de bestuurlijke verantwoordelijkheid

dinsdag, 29 mei 2018

Na enige aarzeling geen bijdrage aan de discussie over 'technologie' die over onveiligheid in plaats van veiligheid zou moeten gaan. Ook niet over Wilders die met stomheid geslagen moet worden. Geen woord over de VVD die nu het in haar ogen steeds beter gaat met Nederland de sociale zekerheid definitief aan het 'verdienmodel' onderwerpt. Nee, toch maar even stilstaan bij hoe de Socialistische Partij zich in de neergang stort ...

Hans Boot

Atoomwapens

vrijdag, 25 mei 2018

Ik ben heel erg tegen atoomwapens. Dat is iedereen. En toch zijn die dingen er. En omdat ze er zijn, moeten we ze in toom houden. Alsof het wilde beesten zijn, die, als we ze loslaten, iedereen zullen verscheuren.

Bender

Van de olifant en de duif

dinsdag, 22 mei 2018

Wat is er aan de hand met Kim Jung Un? De eens zo voorspelbaar onvoorspelbare Kim is veranderd van een olifant in de breekbare politieke porseleinkast in een tamme vredesduif.

Pietje Rebel

De kikker gekust

donderdag, 17 mei 2018

Na de verkiezing van Donald Trump is er veel over de opkomst van alt-right gesproken.

Karin Spaink

De eindtijden van Baudet

dinsdag, 8 mei 2018

Enige tijd geleden twitterde Thierry Baudet een passage uit de semi-autobiografische roman Gilles van de Franse schrijver Pierre Drieu La Rochelle.

Alex de Jong

Foute 4 mei epidemie

vrijdag, 4 mei 2018

Met 4 en 5 mei comités, aanvankelijk opgericht door oud-verzetsstrijders en later veelal bestuurd door hun nakomelingen, is de laatste tijd iets raars aan de hand.

Louis van Overbeek

Sport als greenwashing voor apartheid

donderdag, 3 mei 2018

Op 4, 5 en 6 mei rijdt de Giro d’Italia door... Israel. De start zal morgen plaatsvinden in Jeruzalem. Een groot evenement om Israel als normaal land te laten zien en het 70-jarig bestaan van Israel te vieren.

Jose van Leeuwen

Warmlopen voor de Omgevingswet?

woensdag, 2 mei 2018

Omgevingswet? Nooit van gehoord. Wat is dat nou weer! Nog weinig mensen beseffen dat die wet grote betekenis zal hebben voor hoe onze ruimte geordend zal worden. En op wat ‘gewone mensen’ daar voor invloed op kunnen uitoefenen.

Rob Lubbersen