Ontmoedigingsbeleid

zaterdag, 28 april 2018

Het aantal klachten en bezwaarschriften o.a. in het kader van de Participatiewet, neemt drastisch af. Ambtenaren en bestuurders zoeken naar verklaringen voor dit fenomeen.

Piet van der Lende

Ine Veen

dinsdag, 24 april 2018
Haar eerste biograaf, Adrian Stahlecker, schreef ook een boekje onder de titel Hitlers kunstenaarsziel. Welkom dus in het wereldje van half of geheel mislukte dan wel reeds lang uitgerangeerde artiesten met een zwak voor Hadjememaars en politieke blindgangers.

JoopFinland

Ben jij ook een 'CTER object'?

maandag, 23 april 2018

Op 7 november vorig jaar werd ik 's avonds laat met de auto vanuit Amsterdam voorbij de IJtunnel langs de kant gezet. Rij- en kentekenbewijs werden gecontroleerd en verder niets.

Joke Kaviaar

Cash 22

vrijdag, 20 april 2018

Volgens de Financial Times wil het niet zo opschieten met elektronisch betalen in Europa. De meerderheid van de mensen heeft nog steeds een voorkeur voor cash.

KeesStad

2017: 60 jaar neoliberalisme in dans

vrijdag, 20 april 2018

Hoe exact moet de analyse zijn in een politieke dansvoorstelling? Ik vraag het me af tijdens het kijken naar Deux mille dix sept (2017) in de Stadsschouwburg van Amsterdam.

Martin Broek

Blijf van mijn lijf!

woensdag, 18 april 2018

#MeToo, je hoort er niet elke dag meer over. Het zou mooi zijn als dit nu eens echt een grote beweging werd, een golf die door blijft rollen, maar ik vrees dat de golf alweer een beetje wegebt. Net als Occupy jaren geleden.

Rymke Wiersma

'Adje Latje' Smit

maandag, 16 april 2018

Deze keer eens een liedje, In een auto, van Joop Visser, uit 1985. Lees voor Van Thijn Smit, en U bent weer helemaal bij de tijd.

JoopFinland

Deze crisis is de onze niet!

donderdag, 12 april 2018

Het kapitalisme stort zich na de grote crash van 2008 opnieuw in een wereldwijde economische en politieke crisis, die volgens het vertrouwde recept wordt afgewenteld op degenen die dit het slechtst kunnen dragen.

Bas van der Plas

Na de tweede Bloedige Vrijdag in Gaza

zondag, 8 april 2018

Voor de tweede opeenvolgende vrijdag hebben Israëlische soldaten aan de grenzen van de Gazastrook Palestijnse menigten geterroriseerd met traangas en gericht geweervuur.

Peter Storm

Plan-MER Pallas schiet ernstig tekort

woensdag, 4 april 2018

De voorbereidingen voor de Pallasreactor in Petten - die in 2025 in bedrijf moet komen - gaan onverminderd door. Dat geldt ook voor de strijd daartegen door Stichting Laka.

Henk van der Keur