Hallo Catalonie!

vrijdag, 30 maart 2018

Als je op de vrijdagmiddagborrel of een verjaardag het gesprek brengt op de kwestie Catalonie is sprake van meewarige vermoeidheid.

WK

Links op en aan de snijtafel

zondag, 25 maart 2018

Het feest van de democratie van 21 maart 2018 was somber, helemaal na de zich troostende en vrijpleitende verliezers.

Hans Boot

Het geklungel van Ollongren

donderdag, 22 maart 2018

De regeringsdeelname van D66 doet de democratie geen deugd. Vooral Kajsa Ollongren, vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken, lijkt het wantrouwen dat toch al heerst jegens Den Haag flink aan te willen moedigen.

Karin Spaink

Kanttekeningen bij het Amsterdams Joods Akkoord

vrijdag, 16 maart 2018

Twaalf partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen hebben op 6 maart het Amsterdams Joods Akkoord getekend. Daarin staat onder meer hoe zal worden opgetreden bij antisemitische incidenten in de stad.

Lonneke Lemaire

Als boze witte man…..

dinsdag, 13 maart 2018

Ik kan het niet ontkennen, ik ben een boze witte man. Begrijp me goed, over mijn eigen leven en mijn eigen omgeving ben ik best wel tevreden, maar over een heleboel dingen kan ik me ontzettend boos maken.

Willem Bos

Bob Smalhout

zondag, 11 maart 2018

Iemand voor wie een biografie veel te veel eer is, denk je na het lezen van eenderde van Gesprekken in de middag.

JoopFinland

Op het scherpst van de schede

donderdag, 8 maart 2018

In Frankrijk, waar ik al jaren woon, is de me-too discussie net als waar dan ook een belangrijk en serieus item. Zoals iedereen heb ik er m'n hoofd over gebroken. Ik ben een man en heb vanaf het begin gemengde gevoelens gehad bij deze discussie.

Bender

Pleidooi voor communisme: VERZET! van Gustaaf Peek

zaterdag, 3 maart 2018

Het communisme mag zich tegenwoordig niet al te populair wanen. Daar zijn wel wat redenen voor. Stalin, Mao, Pol Pot, Mengistu en vele anderen hebben er een afschuwelijk potje van gemaakt.

Rob Lubbersen