PVV zit niet stil

woensdag, 28 februari 2018

Dit verhaal gaat over intimidatie en bedreigingen door een partij die vrijheid hoog in het vaandel heeft.

Jose van Leeuwen

Een schurk is een schurk. Ook op Urk

vrijdag, 23 februari 2018

Wat mij betreft mogen ze allemaal de plomp in, de beelden en de straatnaambordjes, het eerbetoon aan de 'helden' van de Neederlandse 'handelsgeest'. Weg met de beelden van nationale trots!

Joke Kaviaar

Vliegentharts variant van 'methode SP'

woensdag, 21 februari 2018

Onlangs verscheen het boek ‘Onder Amsterdammers’ van Arjan Vliegenthart. In het boek evalueert hij zijn werk voor de SP in de afgelopen vier jaar, als wethouder ‘werk, participatie en inkomen’ in de gemeente Amsterdam.

Piet van der Lende

Witte agenda

dinsdag, 13 februari 2018

Na 'Hallo witte mensen' van Anousha Nzume vorig jaar en 'Witte onschuld' van Gloria Wekker afgelopen maand, ben ik 'Alledaags racisme' van Philomena Essed uit 1984 aan het herlezen.

Weia Reinboud

Jean Thomassen

zondag, 11 februari 2018
Dat Prins Bernhard der Nederlanden hem breed liet hangen weet tegenwoordig iedereen. Maar hoe breed is nog steeds de vraag. Soms duikt het relaas op van iemand die zich telg van Lippe-Biesterfeld noemt, soms is er iemand die dat niet wil weten.

JoopFinland

Krijgshaftige woorden...

zaterdag, 10 februari 2018

Donald Trump begon zijn 'State of the Union'-toespraak door zichzelf herhaaldelijk te feliciteren.

Bas van der Plas

Schieten op Jemen

dinsdag, 6 februari 2018

Op 15 februari debatteert de Tweede Kamer over Nederlandse wapenexporten. Leveringen voor oorlogvoerende partijen in het conflict met Jemen komen dan zeker aan de orde, zoals tanks voor de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Saoedi-Arabië.

Martin Broek

'Fuck the Police'? Ik dacht het niet!

donderdag, 1 februari 2018

'No justice, no peace - Fuck the police!' Dat roepen we op demonstraties tegen politiegeweld. En reken maar dat ik zowel aan zulke demonstraties als aan de leus meedoe. Is dat over de grenzen van het strafrecht? Fuck dat strafrecht.

Peter Storm